Novaković Đurović: Uključiti GISS u radni tim za preispitivanje odluke o poligonu

Blog Details

Ministarka ekologije prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović kazala je da podržava zahtjev GI Sačuvajmo Sinjajevinu, te da će predložiti njihovo uključenje u u radni tim za preispitivanje odluke o vojnom poligonu na Sinjajevini.

“Upoznala sam se sa zahtjevom GI Sačuvajmo Sinjajevinu i 68 NVO za uključivanjem njihovih predstavnika u rad radnog tima za preispitivanje Odluke o Vojnom poligonu na Sinjajevini. Kako je riječ o organizaciji koje se godinama zalaže za očuvanje Sinjajevine, te sa detaljnim argumentima problematizuje pitanje izgradnje vojnog poligona na ovom terenu, smatram izuzetno važnim da budu dio procesa tokom preispitavanja ove odluke. Donošenje ovako važnih odluka upravo treba da bude transparentno i inkluzivno”, kazala je Novaković Đurović.

Ona je istakl da, niko ne spori potrebu za izgradnjom poligona i infrastrukture za potrebe vježbi naše vojske. Pitanje lokacije ipak izaziva ozbiljne rezerve brojnih građana, i dužni smo ih saslušati, te dodala, “Vjerujem da nam je svima zajednički cilj da dođemo do rješenja”.

“Podsjećam, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma dalo je saglasnost na studiju o zaštiti Sinjajevine. Ipak, samo proglašenje zaštićenog područja je u nadležnosti opština: Mojkovac, Kolašin, Danilovgrad, Šavnik i Žabljak, koje to do sada nijesu učinile. Stoga bi i njihovo izjašnjavanje po ovom pitanju bilo važno”, zaključila je Novaković Đurović.

Izvor: CdM

Fajlovi

  • Članak nema fajlove.